Szolgáltatás

Pola-teszt vizsgálat

A pola-teszt vizsgálatot azoknak javasoljuk, akiket gyakran kínoz fejfájás, migrén, vagy akár olvasási nehézséggel küzdenek.
Ezen jelenségek mögött gyakran heterophoria, vagy más néven rejtett kancsalság állhat, mely a külső, szemünket mozgató izmokat érinti.
Heterophoria esetén a szemünket mozgató izmok túlterhelés alatt vannak, ami a fenti tünetek bármelyikét előidézheti, fáradásos panaszokat okozhat.

Rejtett kancsalságra gyanakodhatunk abban az esetben is, ha például mozgójárművön képtelenek vagyunk menetiránynak háttal utazni, vagy lefele nézve olvasni, mert ilyen esetekben hamar hányingerünk lesz. A heterophoria sokszor a diszlexiához hasonló tüneteket is előidézhet.

Mivel ez a fajta rendellenesség a külső szemmozgató izmokat érinti, ezért nem feltétlen jár vele együtt fénytörési hiba, tehát olyan személyeknél is előfordulhat, akiknek nincs szükségük dioptriára az éleslátáshoz. 

A Pola-teszt vizsgálat alkalmas arra, hogy a rejtett kancsalságot kiszűrjük, és szükség esetén úgynevezett "prizmakorrekció" felírásával korrigálni tudjuk azt.

© KÉKES SZEMVIZSGÁLÓ SZALON KFT. 2024 Minden jog fenntartva.