Szolgáltatás

Kontaktlencse alkalmassági vizsgálat

A kontaktlencse viselésének megkezdése előtt szükség van kontaktlencse alkalmassági vizsgálatra. Annak eredményétől függően javasol a szemész szakorvos, illetve a kontaktológus megfelelő kontaktlencsét. 

Meg kell állapítani a kontaktlencse bázisgörbületét és a szükséges dioptriát, amely nem minden esetben azonos a szemüveg dioptriájával. A görbület pedig a vizsgálat során végzett mérésekkel és lencsepróbával határozható meg.

Réslámpás vizsgálattal, amelynek során a szem elülső felszínének nagyított képét vizsgálják, ellenőrzi a szakember, hogy nincs-e olyan elváltozás a szemnek ezen a részén, amely kizárná a kontaktlencse viselésének lehetőségét. Ezután az orvos, illetve kontaktológus próbalencsét illeszt a páciens szemébe.

Miután letelik a próbaviselési idő (kb. 15-20 perc), ellenőrzi látását és réslámpával megnézi, hogy a lencse megfelelően illeszkedik-e a szemén. Ha minden teszt azt támasztja alá, hogy az adott kontaktlencse a legideálisabb a páciens számára, a szakember megtanítja a lencse helyes használatára és tanácsokat ad a viseléssel kapcsolatban. 

© KÉKES SZEMVIZSGÁLÓ SZALON KFT. 2024 Minden jog fenntartva.