Blog

Szemüvegkeretek

Üzleteinkben széles szemüvegkeret-kínálattal várjuk. Nők, férfiak és gyermekek egyaránt találhatnak számukra megfelelő színű és formájú keretet, amelynek kiválasztásában szívesen segítenek munkatársaink.

 

Hogyan ajánlott szemüvegkeretet választani?

A szemüvegkeret nagymértékben befolyásolja a megjelenést, ezért fontos, hogy megfelelő típust válasszunk. Amikor keretet vásárol, érdemes figyelembe venni az öltözködési stílust, az arcformát, hajszínt, valamint a szemüveg funkcióját és a szükséges dioptriát is. Szem előtt kell tartani azt is, hogy hétköznapi vagy alkalmi viseletre szánják, milyen tevékenységet folytat a vásárló. Tanácsos tartalék szemüveget is készíttetni, arra az esetre, ha megsérül vagy elveszik a másik.

 

Tanácsaink a különböző arcformákra szabottan

 

Ovális arc

Ha ovális az arca, akkor a legegyszerűbb szemüvegkeretet választani, hiszen szinte mindenféle keret illik Önhöz. Ugyanakkor inkább kerülje az oldalt túlméretezett, illetve a nagyon kicsi, kerek kereteket.

Kerek arc

Olyan kereteket ajánlunk, amelyek kihangsúlyozzák a szögleteket, jól tagolják az arcot. A négyzet vagy téglalap alakú keretek megfelelő kontúrokat biztosítanak arcának. Továbbá a szélesebb keretek is jól állhatnak Önnek. A lekerekített és ívelt formájú kereteket azonban nem javasoljuk.

Szív alakú arc

Mindenképpen ovális vagy kerek keretek közül érdemes választania. Ügyeljen arra, hogy kerete ne legyen túl vastag. Kerülje a túl kicsi kereteket.

Hosszúkás vagy téglalap alakú arc

A legjobb választás Önnek a széles orrnyergű szemüveg alacsonyan ülő szárral. Az ovális keretek jól illenek arcához, ugyanakkor a fúrt keret (keret nélküli szemüveg) is ideális lehet Önnek.

Szögletes arc

A szögletes arcot célszerű vizuálisan megnyújtani a szemüveggel. Ezért válasszon kicsit nagyobb, enyhén kerek alakú, aviátor típusú keretet vagy keret nélküli szemüveget. Azt tanácsoljuk, hogy kerülje a kicsi és szögletes típusúakat.

 

Szemüvegkeretek anyaguk szerint:

Fémkeret

Általában különféle fémötvözetekből készülnek, aminek köszönhetően nagyon rugalmasak és erősek. Előnyük, hogy jobban igazíthatók az archoz, mint a műanyagok. Könnyen alakíthatóságuk lehetővé teszi, hogy a legkülönfélébb formákban is készüljenek.

Műanyag keret

A műanyag keretek nagyon divatosak és jobban elrejtik a nagyobb dioptriát. A keret szilárdsága növelhető, ha szárába fémszál kerül. Rendkívül gazdag szín- és formaválasztékban elérhetők.

Titánkeret

A titánkereteket azért ajánljuk, mert meglehetősen könnyűek és tartósak, valamint viselésük kimondottan kényelmes. Fémallergiás vásárlóinknak is ajánljuk!

Memóriafém (emlékező) keret

Ez a különleges ötvözet pár éve terjedt el a szemüveggyártásban. Az ebből az anyagból készült keretek fő tulajdonsága, hogy nagyon rugalmasak, csavarhatók és hajlíthatók, azonban mindig visszaugranak eredeti formájukra. Ha erős igénybevételre szánják a szemüveget, kifejezetten javasoljuk a memóriafémből készült kereteket.

 

© KÉKES SZEMVIZSGÁLÓ SZALON KFT. 2024 Minden jog fenntartva.